Copilăria lui Kaspar Hauser

Apărută la Editura Polirom în 2017, cartea lui Bogdan-Alexandru Stănescu, întitulată Copilăria lui Kaspar Hauseraduce în prim-plan o poveste cât se poate de reală: în după-amiaza zilei de 26 mai 1828, un tânăr apare brusc pe străzile din Nürnberg, având asupra-i o scrisoare din care reiese că băiatul ar fi trăit până atunci, în perfectă izolare.

Kaspar Hauser, copilul crescut de lupi şi devenit legendă, e aici simbolul pentru Bobiţă, un alt copil,  personajul nostru principal, de data aceasta din România. Cartea ni-l prezintă la vârste diferite, din copilărie şi până dincolo de 30 de ani, când îl găsim coordonator de colecţie de literatură  şi agent literar care participă la târguri de carte.

Cele douăsprezece povestiri ale lui Bogdan-Alexandru Stănescu, reunite în acest volum, au același narator și sunt legate între ele prin fire mai mult sau mai puțin vizibile, uneori apar mici amănunte care te fac să răsfoiești paginile din urmă pentru a-ți reîmprospăta memoria, privindu-l în ansamblu, însă,  formează un roman inedit.

Mai multe informații

Material realizat în parteneriat cu Radio Cluj
Scroll Up

Pin It on Pinterest